Esittelyssä Kukunorin jäsenjärjestö: Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä

Kukunori kokoaa yhteen mielenterveys- ja kulttuurialan edelläkävijöitä. Jäsenjärjestöjen esittelyiden sarjan aloittaa Yeesi ry.


Yeesi on Suomen ensimmäinen nuorten mielenterveysseura, ja sen perustivat nuoret itse. Ennakkoluulottomuus, kokeilukulttuuri, joustavuus ja tekemisen meininki ovat olleet osa Yeesin arvoja ja vahvuuksia alusta alkaen. Nuorten osallisuuden ja oman osaamisen vahvistaminen ovat teemoja joihin Yeesillä on ollut annettavaa yhteiskunnassa.  Yeesillä ei ole omaa kohtauspaikkaa, vaan Yeesi menee sinne missä nuoret ovat.

Heikki Luoto, Yeesin Toiminnanjohtaja:

”Unelmoimme siitä, että Vuonna 2035 jokaisella nuorella on Suomessa riittävät taidot vahvistaa omaa mielenterveyttään. Nuoret puhuvat avoimesti mielenterveydestä ja ovat aktiivisia mielenterveyden edistäjiä yhteiskunnassa, jossa rakenteet turvaavat jokaiselle mahdollisuuden hyvään mielenterveyteen. Olemme valtakunnallinen, helposti lähestyttävä ja kaikkien nuorten oma mielenterveysseura.

Me toivomme Kukunorilta hyvää yhteistyötä ja sparrausta uuden toiminnan aloittamiseen. Toivomme, että Kukunori on lähellä jäsenjärjestöjä ja vuoropuhelu olisi hyvää. Olisi hienoa, jos Kukunorin tyypit pääsisivät kertomaan tasaisin väliajoin kuulumisistaan jäsenjärjestöille.”