Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen sekä ohjelman isäntä Markus Raivio.

Uusi podcast-sarja pohtii mielenterveystyön kehityssuuntia

Kuka saa auttaa ja kuka saa vastaanottaa? Mielenterveys- ja kulttuurialan kattojärjestö Kukunori ry aloittaa uuden podcast-sarjan, Mielenterveyden tulevaisuus, jonka tehtävänä on luoda kattava ja moniääninen kuva mielenterveystyöstä sekä mielen ja hyvinvoinnin vahvoista ja heikoista signaaleista.

 

Mielenterveyden tulevaisuudessa esitellään mielenterveystyön parissa työskentelevien ammattilaisten sekä kokemusasiantuntijoiden ajankohtaisia näkemyksiä tulevaisuuden suomalaisesta mielenterveydestä. Sarjan aikana visioidaan ja ennakoidaan sekä toivottavia että ei-toivottavia kehityssuuntia. Puheenaiheena ovat myös ajankohtaiset aiheet, jotka koskettavat joka toista suomalaista, joka kärsii mielenterveysongelmista jossain elämänsä vaiheessa.

 

Nyt mielenterveysviikolla avausjakson vieraana on tutkija Outi Hietala, joka pohtii hoitajan ja asiakkaan välistä suhdetta. Ohjelman myöhemmissä jaksoissa mielen hyvinvoinnista ovat keskustelemassa muun muassa futuristi Elina Hiltunen (kuvassa), toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka, psykiatri Kristian Wahlbeck sekä THL:n kehittämispäällikkö, tohtori Esa Nordling.

 

– Kuinka paljon voikaan tapahtua, kun järjestää tilan ja oikean ilmapiirin, jossa voimme keskustella arastakin asiasta avoimesti ja rohkeasti. Mielenterveyden tulevaisuus vaikuttaa rakentuvan uusista asenteista sekä rooleista ja vallanjaosta. Kansalaistoiminta ja kansalaisdemokratia näyttää olevan suuntana mielenterveyden tulevaisuudelle, kommentoi ohjelman isäntä Markus Raivio.

 

Raivio on helsinkiläinen järjestöjohtaja, musiikkiterapeutti, muusikko ja äänituottaja sekä työnohjaaja. Hän on toiminut Kukunorin toiminnanjohtajana vuodesta 2017 alkaen. Vuosina 2017–2018 Raivio toimi Mielenterveyden Keskusliiton hallituksen varapuheenjohtajana.

 

– Jo ensimmäiset päivät osoittivat, kuinka kiinnostuneita suomalaiset ovat mielenterveyden kehityksestä ja tulevaisuudesta. Jo ensimmäisen 48 tunnin aikana sarja oli saanut satoja kuuntelukertoja sekä palautetta ja kommentteja. Keskustelu alkakoon!

 

Kuuntele Mielenterveyden tulevaisuuden avausjakso.