Musta teksti Naapurikassi -haaste pinkillä pohjalla

Laurean opiskelijat haastavat meidät kaikki tekemään hyvää Naapurikassin avulla

Naapurikassikeräys on innostanut ihmiset auttamaan lähiympäristönsä asukkaita jo yli vuoden ajan tarjoamalla helpon tavan lahjoittaa tuotteita lähikaupassa asioidessa. Laurea AMK:n opiskelijaryhmä haastaa nyt uudet naapurustot K-kauppoineen mukaan toimintaan luomaan hyvää fiilistä koko naapuruston asukkaille.

Hyvän tekeminen on tärkeää itsessään

“Hyväntekeväisyys on ollut meillä mielessä etenkin nyt näin korona-aikaan, kun olemme huomanneet tämän ajan vaikutuksen ihmisiin. Muista huolen pitäminen on meille tärkeää itsessään ja on hienoa päästä edistämään hyvän tekemistä myös osana opintoja”, Laurea AMK:n opiskelija Emilia Tuominen-Gill valottaa ryhmän kurssille osallistumisen taustoja.

Naapurikassi oli osalle viisihenkisen monialaisen opiskelijaryhmän jäsenelle jo ennestään tuttu.

“Naapurikassi valittiin, koska koimme sen hyväksi konseptiksi ja sen avulla voidaan saada monia ihmisiä mukaan panostamaan oman lähialueensa hyvinvointiin osana arkea“, Emilia Tuominen-Gill jatkaa.

Opiskelijat haastavat mukaan K-kaupat, seurakunnat ja jokaisen meistä

Naapurikassin idea on yksinkertainen. Lähikaupat voivat järjestää naapurikassikeräyksiä, joissa asiakas lahjoittaa haluamansa tuotteet keräykseen. Kaupat yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa varmistavat tuotteiden toimituksen niitä tarvitseville.

“Haaste kohdistetaan tässä vaiheessa K-kaupoille, koska kauppias päättää ottaako konseptin käyttöön vai ei. Asiakkaat voivat kuitenkin vaikuttaa ja käydä kysymässä omassa K-kaupassaan onko siellä Naapurikassi toimintaa”, Tuominen-Gill kuvaa haastetta. “Meidän projektissamme olemme rajanneet haastetta näin, mutta toki toivomme että monet muutkin tahot innostuvat lähtemään mukaan!”

Oppia yhteistyöstä ja yhdessä tekemisestä

Hyvän tekemisen lisäksi projektin on tarkoitus opettaa työelämän taitoja ja yhteistyötä.

“Me Kukunorilla olimme innoissamme kun kuulimme, että opiskelijat halusivat valita Naapurikassin projektinsa aiheeksi! Yhteistyö on sujunut hyvin ja tämä on ollut täysin opiskelijoiden oma projekti. Olemme toki luvanneet olla mukana levittämässä haastetta yhdessä ryhmän kanssa”, Kukunorin viestintäpäällikkö Anita Patanen kommentoi yhteistyötä.

“Haluamme kannustaa kaikkia juuri tällaiseen toimintaan, jossa yhdessä kehitettyjä malleja voi kuka tahansa ottaa käyttöön ja soveltaa omissa ympäristöissään. Kun jokainen meistä edistää asioita, jotka ovat meille itsellemme tärkeitä meidän kaikkien hyvinvointi kasvaa.”

Katso opiskelijoiden haastevideo tästä ja lähde mukaan:

MindFood -hanke 2018 – 2020 on FinFami Uusimaan kehittämishanke, joka toteuttiin yhdessä Kukunorin kanssa. Hankkeen kohderyhmänä ovat haastavassa elämäntilanteessa olevat yksilöt ja perheet jotka ovat ruoka-avun piirissä. Keskeinen toiminta on Naapurikassi -ruoka-avun toteuttaminen. Lue lisää hankkeesta: https://www.finfamiuusimaa.fi/mindfood/