Kulttuuripajamalli palkittiin Romaniassa

Gamian eli Global Alliance of Mental Illness Advocacy Networks Europe järjesti maaliskuun lopulla AGM & Convention- tapahtuman Romanian Bukarestissa.

 

GFP-malli eli kulttuuripajamalli on voittanut kansainvälisen Gamian Europe Pedro Montellano Good Practice Awards -palkinnon. Tapahtumaan osallistui mielenterveysjärjestöjä 26 maasta. Palkinnon vastaanotti Kukunorin toiminnanjohtaja Markus Raivio.

 

Raivio kommentoi kulttuuripajamallin saamaa tunnustusta tuoreeltaan:

 

“Tämä on upea tunnustus GFP-mallille ja samalla kaikille kulttuuripajoille, jotka toimivat mallin pohjalta. Palkinto, ja sen tuoma tunnustus ei kuulu Kukunorille, eikä varsinkaan minulle henkilökohtaisesti. Se kuuluu kaikille mallin kanssa työskenteleville ja sitä edistäneille upeille ihmisille erilaisissa rooleissa.”

 

“Kulttuuripajat ovat kävijöilleen maksuttomia, eikä mallia omista kukaan ihminen tai mikään organisaatio, vaan sen voi kuka tahansa ottaa käyttöön maksutta ja vapaan lähdekoodin periaatteella. Onneksi olemme pitäneet tästä periaatteesta kiinni, ja nyt näyttää siltä, että ratkaisu kannatti. On upeaa nähdä, että mallilla olisi selkeästi tarvetta ja kiinnostusta kansainvälisesti. Onnea kaikille!”

 

Kulttuuripajamallia ovat olleet toteuttamassa seuraavat järjestöt

 

Dramalogen, Hamstad (SWE)

Kakspy ry

Kukunori ry

Niemikotisäätiö

Pohjois-Karjalan Mielenterveyden tuki ry

Sosped-säätiö

Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry

Tukiranka ry

Turvalinkki ry