Kukunori European Conference of Mental Healthin avainkumppaniksi

Kukunori on yksi kahdeksatta kertaa järjestettävän European Conference on Mental Healthin yksi vuoden 2019 pääkumppaneista. Tapahtuma on suomalaisen konsultointi-, koulutus- ja työnohjauspalveluita tarjoavan Evipron luomus.

 

“Uskomme, että Kukunori tuottaa tapahtumaan useita mielenkiintoisia esityksiä hankkeistaan ja osallistuu omalla panoksellaan ohjelman rakentamiseen. Samalla me tarjoamme Kukunorille kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä. Tämä on meille erittäin tärkeä uusi yhteistyöavaus”, kommentoi Evipron tutkija, dosentti Lauri Kuosmanen.

 

Yli 40:stä maasta mielenterveysalan ammattilaisia yhteen saattava ECMH järjestetään tänä vuonna Belfastissa, Pohjois-Irlannissa. Aiempina vuosina tapahtuman pitopaikkoina ovat toimineet muun muassa Split, Berliini, Praha sekä Turku.

 

“Belfastissa on maan historia lähellä. Pohjois-Irlannin levottomuudet, Troubles, näkyy täällä yhä edelleen, muun muassa mielenterveysasioissa. Belfastissa on tiedostettu, että nämä hankaluudet vaikuttavat tänäkin päivänä kaikkien ihmisten elämään tavalla tai toisella. Vaikka historian painolasti on läsnä, on kaupungissa myös myönteinen ja eteenpäin katsova ilmapiiri.”

 

Toinen syy Belfastin valikoitumiselle konferenssikaupungiksi on musiikki.

 

“Se elää kaikessa mukana. Olemme ottaneet musiikin vahvaksi teemaksi tapahtumaamme. Mukana on paikallisia soittajia, muusikoita sekä bändejä. Yksi puhuja puhuu mielenterveyden ja musiikin suhteesta. Kukunorin ansiosta paikalle saadaan lisää vahvaa musiikkiosaamista.”

 

European Conference on Mental Healthin yksi kantavia ajatuksia on rajojen – niin ammattillisten kuin maantieteellisten – ylittäminen. Käynnissä on isoja mielenterveyteen, yhteiskuntaan ja ihmisten sosiaalisiin suhteisiin liittyvä keskustelu. Siksi Kuosmasen mukaan moniäänisyyden tärkeys on korostetussa asemassa.

 

“Monet tieteelliset konferenssit keskittyvät tiettyyn teemaan ja ovat tarkoitettu vain tietylle ammattiryhmälle. Sellaisista tapahtumista jää uupumaan moniääninen keskustelu, emmekä usko, että vain yksi tietty ammattiryhmä voi olla määrittämässä vaikkapa mielenterveysalan tulevaisuutta.”