Katso Taklaa stigma -kampanjan virallinen video

Taklaa stigma -kampanja haluaa poistaa mielenterveysongelmien aiheuttamaa stigmaa!
Häpeän tunne johtaa mielenterveysongelmia kokeneen osallisuuden heikkenemiseen.

Joka viides suomalainen sairastaa jotakin mielenterveyden häiriötä.
Mielenterveysongelmat tulisi huomioida yhteiskunnallisessa päätöksenteossa kokonaisvaltaisesti. Nopea hoitoon pääseminen ja laadukas hoito diagnoosista riippumatta on ihmisen perusoikeus.

Taklaa stigma- kampanja on toteutettu yhteistyössä Taiteen Sulattamon, Mielenterveyden keskusliiton, Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFamin, Kokoa ry:n ja Kukunorin kanssa.

Mitä voin tehdä?

1. Tieto vähentää ennakkoluuloja ja poistaa stigmaa. Jaa tietoa ja hae tietoa mielenterveyden ongelmista ja kokemuksistasi. Herätä keskustelua sosiaalisessa mediassa #taklaastigma #ihminenensin ja #mielenterveysvaalit. Voit ladata profiilikuvaksesi #taklaastigma -logon. Jaa myös tämä kampanjasivu ja haasta ihmiset mukaan.
2. Allekirjoita Terapiatakuu -kansalaisaloite täältä. Joka toinen suomalainen kokee jossakin vaiheessa elämäänsä mielenterveyden häiriön, mutta vain puolet mielenterveyden häiriötä sairastavista saa tarvitsemaansa hoitoa. Ehdotettu lakimuutos perusterveydenhuoltoon sisältyvien mielenterveyspalvelujen terapiatakuusta takaa kaikille nopean pääsyn hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen. Tarkemmin terapiatakuusta voit lukea mielenterveyspoolin sivuilta.