Fanni-Laura Mäntylä valittiin European Health Parliamentin komitean Mental Health and Healthy Workforce puheenjohtajaksi

Mental Beauty Records kehittämishankkeessa työntekijänä alusta asti ollut Fanni-Laura Mäntylä on valittu European Health Parliamentin komitean Mental Health and Healthy Workforce puheenjohtajaksi.

EHP jäsenenä toimii kuusikymmentä alle 35-vuotiasta terveysalan vaikuttajaa: potilasedustajia, yritystoimijoita, sosiaalipolitiikan opiskelijoita ja virkamiehiä. European Health Parliamentin viisi ajankohtaista terveysaiheista komiteaa työskentelee parlamentti-istunnoin sekä verkon välityksellä puolen vuoden toimintakauden ajan vaihtaen ajatuksia myös Euroopan Parlamentin jäsenten ja alan toimijoiden kanssa, muodostaen poliittisia suosituksia sekä konkreettisia toimintaehdotuksia. Mäntylä on toinen kahdesta EHP:n suomalaisjäsenestä.

European Health Parliamentin aiheet:

1. Tackling cancer in Europe
2. Europe as a health innovation hub
3. Interconnected care
4. Sustainable and healthy lifestyles
5. Mental health and healthy workforce

European Health Parliamentin yhteistyökumppaneina on Johnson & Johnson, EPF, EU40, College of Europe, Porter Novelli, EARS ja EuroNews.

Olen todella innoissani rikkomassa lasikattoja tuomalla potilasedustajanäkökulman EU-tason poliittiseen päätöksentekoon. Nuorten mielenterveys ja erityisesti nuorisotyöttömyys ja työssä uupuminen ovat suuria maailmanlaajuisia huolenaiheita. Komitean jäsenillä on moniammatilliset taustat, mikä tuo yhteiseen työskentelyyn varmasti paljon sisältöä ja uusia näkökulmia, kertoo Fanni-Laura Mäntylä.

Fanni-Lauralla on omakohtainen kokemus työuupumukseen ja vaikeaan masennukseen sairastumisesta ja hän nostaa tärkeäksi huomioksi aiheessa vaikean vaiheen eli “hypyn” osatyökykyisyydestä takaisin täysipäiväiseen työntekoon – vahva näkemys aiheesta olikin kipinä asettautua puheenjohtajataistoon.

Lisätietoja:
Fanni-Laura Mäntylä p. 050 5735 128