Esittelyssä Kukunori jäsenjärjestö: Ei natseja, ei syrjintää, ei seksismiä – Loukko luo esteetöntä kulttuuritoimintaa

Alakulttuurikeskus Loukko perustettiin hartiavoimin Hanna Rädyn turhauduttua, kun hänen CP-vammaiselle veljelleen ehdotettiin eläkkeelle siirtymistä. Hän päätyi keräämään ympärilleen myös tekijöilleen esteettömän kulttuuritoiminnan luomisesta kiinnostuneita ihmisiä – teatterintekijöitä, kulttuurituottajia, muusikoita, sosiaalityöntekijöitä sekä toisaalta omaehtoisesta tilan tekemisestä motivoituneita punkkareita ja muita alakulttuuritoimijoita.

 

Toiminnanjohtaja Räty kertoo: ”Suuri unelmamme omasta turvallisemman tilan alakulttuurikeskuksesta on juuri toteutumassa, mikä on ihan mahtavaa ja onnekasta. Me unelmoimme tasa-arvoisesta ja kaikille mahdollisuuksia tarjoavasta yhteiskunnasta, jossa jokainen voi kokea olevansa merkityksellinen ja jossa jokaisella on yhtäläinen oikeus unelmoimiseen ja itse tekemiseen. Maailma kaipaa empatiaa ja yhdessä tekemistä.”

”Olemme iloisia päästessämme mukaan porukkaan, jossa on valtavasti kokemusta ja osaamista. Kukunorilta saamme varmasti hyödyllisiä, konkreettisia vinkkejä hankkeiden suunnitteluun ja rahoitushankintaan sekä järjestökentällä toimimiseen. Samanhenkisiin ihmisiin ja organisaatioihin tutustuminen on tietysti kaikista olennaisinta; toivottavasti Kukunorin jäsenyys poikii kiinnostavia yhteistyökumppanuuksia ja kaikkia osapuolia avartavaa ajatustenvaihtoa!”